IBM SECURITY MEGOLDÁSOK

Cégünk portfóliójának kiemelt szereplője az IBM Security termékcsaládja.

Az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy alaposan megismerjük partnereink és a piaci igényeket kielégítő és versenyképes portfólió elemeket. Technikusaink 2018 óta részt vesznek a legmagasabb szintű nemzetközi security gyártói tréningeken (IBM Master Skills University) és minden évben frissítik és tesztelik tudásukat a termékekhez kapcsolódó legfrissebb vizsgák révén.

Részt veszünk az IBM termékekre vonatkozó közbeszerzési keretmegállapodásokban, ezáltal biztosítva, hogy a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó ügyfeleink részére is rendelkezésére tudjunk állni az IBM szoftverlicencek és kapcsolódó szolgáltatások beszerzését illetően.

Az ajánlott termékek együttműködése révén a támadások mind a hálózaton, mind a végponton hatékonyan azonosíthatók és blokkolhatók. A helyi vagy a felhős sandbox által elvégzett tartalomelemzés eredményeként felismert kártevőket pedig minden komponens képes blokkolni.

IBM Security szaktudás a cégünknél:

 • Képzések
  • Master Skills University 2018-2020
  • IBM QRadar SIEM Foundations
  • IBM QRadar SIEM Advanced Topics
 • Vizsgák
  • IBM Certified Associate Analyst – Security QRadar SIEM
  • IBM Certified Deployment Professional – Identity Governance and Intelligence
  • IBM Certified Deployment Professional – Security Access Manager
  • IBM Certified Associate Analyst – Security QRadar SIEM
  • IBM Certified Deployment Professional – IBM QRadar SIEM
  • Technical Sales Foundations for IBM Resilient Incident Response Platform Professional

 Az IBM széleskörű portfóliójából az alábbi termékekkel foglalkozunk kiemelten:

IBM QRadar SIEM

Az IBM QRadar Security Intelligence platform ötvözi a korábban, illetve más gyártóknál különálló funkciókat – beleértve a log menedzsment, SIEM, hálózati viselkedés elemzés (Network Behavior Analytics), biztonsági eseménykezelés (Security Event Management), kockázat és sebezhetőség menedzsment (Risk and Vulnerability Management) területeket – létrehozva ezáltal egy egységes, intelligens és automatizált biztonsági intelligencia megoldást. Az eredmény egy egyedülálló „egy-konzolos” megoldás, amely biztosítja a biztonsági szakértők számára, hogy:   felfedezzenek támadásokat, amelyeket más megoldásokkal nem lenne lehetséges, konszolidálják az adatsilókat, feltárjanak cégen belüli visszaéléseket, kiértékeljék az üzletmenetet érintő biztonsági kockázatokat, folyamatosan megfeleljenek törvényi és egyéb kötelezettségeknek.

 

IBM IAM (Identity and Access Management)

Az felhasználó- és jogosultságkezelés a hibrid többfelhős vállalati környezet biztonságának elengedhetetlen eleme. Az okos, modern identity megoldások biztonságos és könnyed élményt nyújtanak minden felhasználó, eszköz és adattal kapcsolatos interakció esetében alapot nyújtva a zerzo trust szemlélet alkalmazására.
Jogosultságok kiosztása, single sign-on bármilyen eszközről, a biztonság fokozása többfaktoros authentikáció révén, felhasználói életciklus-menedzsment, privilegizált fiókok védelme és még megannyi lehetőség, amit az IBM IAM nyújt.

Az üzlet védelme

Gondoskodjon a megfelelő emberek megfelelő hozzáféréseiről, és diszkréten ellenőrizze a felhasználói identitást a bejelentkezéskor és az egész munkamenet során. A mesterséges intelligencia (AI) segítségével intelligensebb, megalapozottabb döntéseket hozhat a felhasználók hozzáférésének módosítása érdekében, felfedheti a kiugró és jogosultságokat és azok összeférhetetlen kombinációit.

Mozdítsa előre a digitális transzformációt

Gyorsan engedélyezze az erőforrásokhoz és alkalmazásokhoz való hozzáférést, akár a felhőben, on-premise, vagy akár a hibrid felhőben. Akár vállalati felhasználóknak, kiváltságos rendszergazdáknak vagy fogyasztóknak biztosít hozzáférést, akkor a felhasználók által elvárt zökkenőmentes élményt kínálhatja.

A megfelelőség megteremtése

A jogszabályok és rendelkezések jönnek-mennek. Tegnap még a SOX, GDPR és PSD2 ma, és holnap valami más lesz. Kezelje központilag a hozzáférési tanúsításokat, onboarding és offboarding folyamatokat, a nem összeférhető funkciókat (segregation of duties), így felkészülve várhatja amint felbukkan egy új jogszabály, vagy követelményrendszer.

IBM SOAR (korábban Resilient)

Az IBM Security SOAR-t (korábban Resilient) úgy tervezték, hogy a biztonsági csapatok magabiztossággal reagálhassanak a biztonsági eseményekre, külső intelligenciával támogatva automatizálhassanak, és következetes együttműködéssel dolgozhassanak.

A meglévő incidenskezelési folyamatokat összefogja és dinamikus playbook-okba kódolja, melyek vezetik és segítik az incidensek megoldását. Segít a csapatnak felgyorsítani és összehangolni válaszukat azáltal, hogy intelligencia hozzáadásával automatizálja a cselekvéseket és integrálható más biztonsági eszközökkel. Emellett lehetővé teszi az incidenskezelő csapat számára, hogy vizualizálja és jobban megértse a biztonsági eseményeket, hogy priorizálhasson és annak megfelelően intézkedjen.

A SOAR főbb jellemzői

 • Kollaboráció a jegykezelő rendszerrel
 • Integrációk gyors kiépítése AppHost segítségével
 • Intelligens és agilis válasz a dinamikus playbookok használatával
 • Komplex folyamatok egyszerűsítése vizuális munkafolyamatokkal
 • Playbook Designer a playbookok létrehozásához, szerkesztéséhez, testreszabásához
 • Az események közötti kapcsolatok vizualizálása és megértése
 • Kulcsfontosságú mutatók segítségével támogatja a stratégiai üzleti döntéseket