IT GRC Rendszer

Hisszük azt, hogy egy terméket úgy tudunk teljes bizonyossággal ügyfeleinknek ajánlani és integrálni, ha annak alkalmazását illetően cégünk is elégedett felhasználóként, referenciaként szolgálhat.

Éppen ezért a Kürt Zrt. partnereként saját belső folyamataink és tanácsadói tevékenységünk hatékony támogatására is a SeCube IT GRC szoftvert alkalmazzuk.

A SeCube egy egységes keretrendszerben modulárisan összeilleszthető komponensekből álló, workflow vezérelt elemzési, tervezési és folyamatos karbantartási tevékenységeket támogató rendszer, amellyel a szervezet információbiztonsági irányítási rendszere megteremthetővé, átláthatóvá és kézben tarthatóvá válik.

A kockázatarányos védelem kialakítását és fenntartását a kockázatelemzési, BCP és DRP tervezési lehetőségein túl a jogszabályi és szabványi megfeleltetési képességeivel is biztosítja, ezért célfelhasználói az IT, a biztonsági, az audit és Compliance területek szakértői és vezetői.

Az ISO/IEC 27001 szabvány tanúsítás megszerzésének és fenntartásának kifejezett támogatása mellett az Információbiztonsági törvénynek, a létfontosságú és kritikus rendszerekre, valamint a pénzügyi szervezetekre vonatkozó további informatikai követelmények és jogszabályoknak, valamint a GDPR-nak való megfelelés hatékony segítsége az információs rendszerek osztályozásával, az elért aktuális osztályzatok felmérésével és időgépszerű cselekvési tervkészítésével és annak folyamatos karbantartásával. A vezetői kimutatásokon felül a hatóság által elvárt tartalmú és formátumú exportok előállítása nagyságrendileg kisebb erőfeszítésekkel érhetőek el.

A SeCube keretrendszer főbb moduljai:

Az egységes keretrendszerben a modulok önállóan is működőképesek, ugyanakkor egymás eredményeit kontrollált és követhető módon felhasználják.