Megjelent a Symantec DLP 16 verziója

Minden szervezet felismerte már az adatok védelmének fontosságát. A folyamatosan fejlődő szabályozási környezet, a digitális transzformáció, a gyors változások a munkavégzés területein új kihívásokat állítanak az adatszivárgás elleni megoldások fejlesztői számára is. A Symantec megoldása hosszú évek óta piacvezető, köszönhetően annak, hogy a gyártó mindig nagy hangsúlyt fektetett erre a területre, helyi üzemeltetésű és felhős kiterjesztése is folyamatosan fejlődik, a gyártó több termékébe szervesen integrált. A legújabb verziója pedig hatékonyan néz szembe a legújabb kihívásokkal is.
Hosszas tesztelést követően mára mindenki számára elérhetővé vált a DLP legújabb főverziója, a 16. A kulcsfontosságú változások a következők:
  • A Windows és MacOS agentek mellett megjelent végre a Linux agent is.
  • Személyes adatok detekciójának fejlesztése, dokumentumokban lévő táblázatokra fókuszálva. Emellett jelentősen csökkent a regexek és Data Identifier-ök erőforrásigénye, gyorsabb kiértékelést lehetővé téve.
  • Incidenskezelés támogatására plusz információkkal a találatokról, adatok maszkolása, külső eszközök jobb támogatása és új API-k.
  • Microsoft Information Protection támogatása Outlookban is.
  • Tovább fejlesztették az ICA-DLP integrációt, a Zero Trust nevében a DLP már az ICA-ból beolvasott risk profile-ok alapján is hozható létre szabály.
  • Gyorsabb fájl scannelés, akár 1 terabyte/óra.
  • A végpontvédelemnél jól ismert központi agent frissítési lehetőségek megjelentek a DLP-ben is. Hotfix, alverzió vagy akár főverzió frissítések is kezdeményezhetők és kivitelezhetők a DLP-n keresztül SCCM szüksége nélkül.
A Forrester elemzője kiemelte: a DLP megoldások tekintetében a detekciós képességek és végfelhasználói élmény mellett az adminisztrátor felhasználók élménye is fontos. Erre a 16-os verzió az új API-k, a hatékonyabb incidenskezelés, a támogatott külső eszközök mellett a DLP kezelőfelületének frissítésével is készül.

2022.10.20.