Identity Management

Egy IDM megoldás bevezetésénél a kiváló, élvonalbeli eszköz szükséges, de nem elégséges feltétele a sikeres bevezetésnek. Kiemelt jelentősége van annak, hogy tapasztalt szakemberek végezzék az implementációt, akik ismerik az ilyen típusú bevezetések jellegzetességeit, buktatóit, és sikertényezőit is. Csak így biztosítható, hogy az eredeti céloknak megfelelő rendszerek kerülnek bevezetésre, mely rendszerek hosszútávon szolgálják a vállalat üzleti célkitűzéseit.

A CDSYS alakította ki hazánkban a legnagyobb szakértői bázist Identity Management területen, szakértőinknél megvan az a magas szintű szakmai tudás és tapasztalat, ami garantálja az Identity Management rendszer bevezetésének sikerét. Ezt támasztják alá sikeresen lezárt, illetve jelenleg is futó projektjeink.

Magasan képzett munkatársaink rendelkeznek a feladat elvégzéséhez szükséges szakmai, módszertani tudással és tapasztalattal, járatosak a különböző vevői és vállalkozói szervezetekkel történő közös munkában, új szoftverek, szoftverrendszerek bevezetésében. Mindezek együttesen biztosítják ügyfeleink számára a kitűzött célok mérhető teljesülését, a minőség folyamatos érvényesülését, valamint a kockázatok hatékony kezelését.

Az IDM rendszer előnyei:

Az informatikai biztonság megteremtése és folyamatos fenntartása egyre fontosabb feladat manapság a vállalatok, intézmények informatika függőségének következtében. A létező megoldások főleg a külső támadások elleni védelemmel foglalkoznak, és nem kezelik kellőképpen a belső támadások veszélyét, pedig a statisztikák azt mutatják, hogy az informatikai támadások jelentős része kb. 80%, a hagyományosan biztonságosabb környezetben, mint pl. pénzintézetek, biztosítók esetén, pedig akár 90%-a is származhat a belső veszélyforrásokból.

A belső támadások elleni védekezés egyik hatékony módja a központi jogosultság- és felhasználó kezelés egy Identity Management rendszer bevezetésével, amellyel folyamatosan és pontosan fenntartható és kialakítható a felhasználói jogosultságok és hozzáférések kívánt állapota, valamint nyomon követhetőek a bekövetkezett változások, kiemelten figyelve ezek jogos vagy jogtalan változtatására.

Ennek megfelelően az Identity Management rendszer megoldást nyújt az informatikai rendszerek, alkalmazások felhasználóinak mindenféle, a rendszerrel kapcsolatos jogosultságainak kezelésére, a felhasználók szervezetbe történő belépésétől a szervezetben történő ténykedésein keresztül a szervezetből történő kilépésükig, és kiterjed minden informatikai erőforrás, alkalmazás rendszerbe illesztése, módosítása, eltávolítása esetén szükséges felhasználói jogosultságok beállítására is.

Az Identity Management rendszerrel nagymértékben növelhető az informatikai biztonság szintje, megelőzhetőek a nem megfelelő jogosultságokból adódó esetleges rosszindulatú, vagy a nem megfelelő használatból adódó károkozások, valamint a pontos nyilvántartás és nyomon követhetőség miatt nagy segítséget nyújt a rendszer a hatékony auditálhatóság és a számon kérhetőség megvalósításában.