Microsoft Security Operations Analyst képesítés

Három kollégánk Microsoft Security Operations Analyst (Biztonsági műveletek elemző) képesítést szereztek. Az információbiztonsági szakembereink képessé váltak ezen képzés által is megérteni és hatékonyan kezelni a biztonsági incidenseket és fenyegetéseket a Microsoft felhőalapú környezetben. Az alábbi ismereteket sajátították el:
  • Biztonsági események és incidensek kezelése: Az információbiztonsági incidensek kezelésének és válaszadásának alapelvei, az incidensvizsgálat és az eseményelemzés módszertana, valamint a megfelelő incidenskezelési eljárások megértése.
  • Biztonsági adatforrások és logok kezelése: A felhőalapú biztonsági adatok és logok gyűjtése, elemzése és kezelése, valamint az események automatizálása és azonosítókértékelés.
  • Biztonsági eszközök és technológiák használata: A Microsoft felhőalapú biztonsági eszközök és technológiák, például a Microsoft Defender for Endpoint, a Microsoft Cloud App Security és az Azure Sentinel használata.
  • Biztonsági incidensek értékelése és visszaállítása: Az incidensek értékelése, a sérülékenységek felderítése, a fenyegetések elemzése, valamint a biztonsági mentések és helyreállítási folyamatok kezelése.
Kérdése esetén, keressen minket bizalommal az info@cdsys.hu címen vagy a központi elérhetőségeinken.

2023.08.07.